SMSmondó

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke (BME TMIT), a M.I.T. Systems, a Nokia és a Westel együttműködésével a Symbian operációs rendszerű telefonokkal SMS-ek felolvasására képes új, magyar fejlesztésű szoftvert vehetnek igénybe a Westel ügyfelei. A kezdetben kizárólag a legnagyobb hazai mobilszolgáltató előfizetőinek elérhető szoftvert az arra alkalmas telefonokra a társaság szervizeiben díjmentesen telepítik.

A Westel azon ügyfelei, akik a legújabb, Nokia Series 60-as platformot alkalmazó multimédiás telefonokat használják, ezentúl újabb érdekes és hasznos szolgáltatást érhetnek el: rövid szöveges üzeneteiket a Mailmondóban már megismert módon meghallgathatják. A BME TMIT és a M.I.T. Systems fejlesztőmérnökeinek köszönhetően az SMSmondó egy mindössze 1,4 Mbyte memóriaigényű, a telefonon futó alkalmazás, amely a felhasználó beállításainak megfelelően képes a beérkező üzenetet akár kihangosítva "felolvasni".

Az SMSmondó - csakúgy mint a Series 60-as telefonok - könnyen, felhasználói kézikönyv ismerete nélkül használható. A program automatikusan kezeli a beérkező SMS-üzeneteket és a telefon címtárát, valamint alkalmazkodik a felhasználó által kiválasztott üzemmódhoz. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés és szólista felolvasási jegyzéket készítsen (pl. az e-mail szót lehet emil vagy ímél hangalakban felolvastatni). A telefonra telepített szoftver a jó hangminőség mellett gyors működést garantál, egy átlagos 60-80 karakteres SMS-t mindössze 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé, és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.

A kihangosításnak köszönhetően az SMSmondó segíti a biztonságos autóvezetést, és minden olyan helyzetben előnyt jelenthet, amikor a nyomógombok használata vagy a kijelzőn megjelenő szöveg olvasása nem megoldható.

Az SMSmondót a Westel saját üzleteinek szervizeiben a társaság ügyfelei számára díjmentesen töltik fel a megfelelő készülékre, használatához mindössze regisztráció szükséges. A későbbi használat során fontos szempont, hogy a program csak westeles SIM kártyával működik együtt, így kizárólag a 06-30-asok vehetik igénybe a legújabb innovatív mobilalkalmazást. Az SMSmondó jelenleg a Westelnél részletre, kedvező konstrukcióban megvásárolható Nokia 3650-es és Nokia 7650-es készülékekkel működik együtt, de később a Nokia 6600-as, Siemens SX1-es, Sony Ericsson P800-as, Sony Ericsson P900-as és a Nokia 9210-es, valamint a továbbiakban megjelenő Symbian mobiltelefonokkal is használható lesz.

Próbálja ki mire képes az SMSmondó! Hallgassa meg a felolvasott minta SMS-eket!
A hangfájlok mp3 formátumban hallgathatók meg.

  1. Én vagyok a Westel új SMSmondó szolgáltatásának férfihangja. >>>
  2. Mit sütsz kis szűcs? Tán sós húst sütsz kis szűcs? >>>
  3. Az SMSmondó alkalmazás feltöltését a Westel-előfizető az arra alkalmas készülékére az ügyfélszolgálati szervizekben díjmentesen kérheti. >>>
  4. Az SMSmondó alkalmazást a Westel előfizetőinek az ügyfélszolgálati szervizekben díjmentesen feltöltik. >>>
  5. A szolgáltatás csak az arra alkalmas készülékeken elérhető. >>>
  6. Ezek egyelőre a Nokia 3650-es és 7650-es készülékei. >>>