Kedves Tesztelő!

Ismertető:

A teszt folyamán mesterségesen előállított rövid hangeffektusokat fogsz hallani (nem beszédet), amelyeket szituációkhoz kell hozzárendelni. Ehhez szükséged lesz hangszóróra, vagy fejhallgatóra.
Ez a teszt kb. 10-15 percig tart.

A teszt elején néhány statisztikai adatot kérünk majd rólad, amelyek az összesített teszteredmények kiértékeléséhez szükségesek.

A teszt során a meghallgatott hangokról el kell döntened, hogy szerinted melyik osztályba tartoznak a felsoroltak közül. Nem kell rajta gondolkozni, az első benyomás alapján érdemes dönteni.

Ha valami miatt nem tudtál figyelni, vagy elsőre nem volt egyértelmű, újra meghallgathatod a hangmintát. Nincs jó vagy rossz válasz, amit érzel, azt jelöld be.
Az újbóli meghallgatáshoz a lejátszó kis ablakában nyomd meg a Lejátszás/Play gombot!

Beállítás:

A hangerőt állítsd be úgy, hogy számodra kellemes legyen, a beállításhoz játszd le a lenti példa bemondást. Ha nem tudod meghallgatni, vagy újra meg szeretnéd hallgatni, akkor a lenti lejátszót újra elindítva meg tudod tenni. Ha nem szólal meg a hang, akkor ne kezdd el a tesztet, mert akkor sajnos nem működik valami. Ebben az esetben vedd fel velünk a kapcsolatot (bartalis@tmit.bme.hu) és segítünk megoldani a problémát.

Ha nem jelenik meg a lejátszó, akkor töltse le az ADOBE ShockWave Playert!!!

Figyelj oda erre is:

Ha nem elég gyors az Internet elérésed (vagy nem tudod, hogy elég gyors-e), akkor lehetőleg ne tölts le fájlokat vagy levél csatolmányokat a teszt közben, ugyanis ezektől akadozhat a hanglejátszás. A teszt közben ne használd a refresh/reload/back/frissítés/újratöltés/vissza gombot a böngésződben, mert az megzavarhatja a tesztet.

Ha akár most, akár később kérdésed van, írj nekünk (bartalis@tmit.bme.hu).

A teszt:

A tesztet 2010. június 18-ig kérjük kitölteni! A teszt indításához kattints ide!

Segítségedet előre is köszönjük!
A BME-TMIT Beszédtechnológiai Labor munkatársai.